Tuesday, 22/1/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Kjo është rukja që kryeengjëlli Xhebrail (Paqja qoftë mbi të!) i bëri Muhamedit (Paqja qoftë mbi të!)
  Kjo është rukja që kryeengjëlli Xhebrail (Paqja qoftë mbi të!) i bëri Muhamedit (Paqja qoftë mbi të!)

  “BISMIL-LAAHI URǨIIKE MIN KUL-LI SHEJ-IN JUËDHIIKE, MIN SHER-RI KUL-LI NEFSIN UE ÂJNIN ȞAASIDIN, ALL-LLAAHU JESHFIIKE, BISMIL-LAAHI URǨIIKE / Me emrin e Allahut të bëj rukje3 nga çdo gjë që të dëmton, nga e keqja e çdo shpirti (njeriu) dhe syri smirëzi, Allahu të shëron, me emrin e Allahut të bëj rukje!“4; në transmetim vjen se kjo është…

 • A e ke ditur ? Duhet t’i mësosh këto
  A e ke ditur ? Duhet t’i mësosh këto

  Shqetësimi dhe dyshimet janë sëmundje me pasoja të rënda,çelësi i shërimit të tyre është Kur’ani, në të ka shërim për dyshimin ,shqetësimin ,ankthet,dobësinë, xhelozinë e per shume probleme te tjera. Prej gjerave te cilat e nxjerrin njeriun nga islami eshte edhe marrja apo praktikimi i magjise ne jeten e tij,sepse magjija kerkon nenshtrim ndaj shejtanit…

Rukje

Shendeti

Tërshëra, mëngjesi i kampionëve
Tërshëra, mëngjesi i kampionëve

Nëse do të na duhej të përpiloja një listë dhe të klasifikoja “superushqimet”, tërshëra do të ishte mes tyre. Këto drithëra janë shumë të shëndetshme, të shijshme dhe të gjithëanshme. Janë shumë të lehta për t’u përgatitur. Ja disa fakte interesante: Ato janë një burim drithërash që do të thotë janë të pasura me ushqyes,…

Me Shume

Sëmundjet

 • Arteritis Takayasis
  Arteritis Takayasis

  Arteritis Takayasis Eshte nje semundje e rralle kronike, semundje inflamatore kryesisht e aortes dhe te degeve  te saj. Kjo semundje ndikon ne shume tek femrat ne moshat 15-30 vjec. Kjo semundje eshte quajtur dhe semundja e pulsit sepse ka veshtiresi ne zbulimin e pulsit periferik qe ndodh si rezultat i ngushtimit te eneve te gjakut.…

 • Dhimbjet e shpines-shkaqet
  Dhimbjet e shpines-shkaqet

  Deri 80% e njerëzve së paku njëherë në jetë kanë dhembje shpine, ndërsa te 14% e njerëzve dhembja iu zgjat më shumë se 2 javë. Këto dhembje janë shkak shumë i shpeshtë i trajtimit mjekësor dhe mungesës në punë. Shkaqet Dhembjet e shpinës mund të kenë shkaktarë që u përkasin dy kategorive: Sëmundjet e sistemit…

 • Sëmundjet e syve
  Sëmundjet e syve

  Sëmundjet e syve Duhet që i sëmuri me mjaltë të lyej kapakët e syve në mëngjes dhe para gjumit, ndërsa pas çdo lyerje ta marr një lugë mjaltë. Personalisht e kam provuar këtë recetë kur e fitova trahomën. Është e çuditshme që mjekët thonë se trachoma nuk mund të zhduket, sepse ilaçet e tyre nuk…