Tuesday, 11/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Mjekimi me rukje (lexim Kurani dhe lutjesh)
  Mjekimi me rukje (lexim Kurani dhe lutjesh)

  Transmetohet nga Aishja -radiallahu anhu- se “Profeti -alejhi selam- I bënte rukje disa grave të tij, e prekte me dorën e tij të djathtë dhe thoshte: Allahumme rabennesi edhhibilbe’se ueshfi Ente Esh-shefij la shifae ila shifauke shifaen la jugadiru sekame (O Allah, Zoti i njerëzve, largoje sëmundjen dhe shëroje, Ti je Shëruesi, nuk ka shërim…

 • Dhikri i sabahut dhe mbremjes – Mburoja e muslimanit
  Dhikri i sabahut dhe mbremjes – Mburoja e muslimanit

  Elhamdu lil-ahi vahdeh, ves-salatu ves-selamu ala men la nebijje badeh Shqip: Falenderimi i takon vetëm All-llahut,mëshira dhe shpëtimi (i All-llahut)qofshin mbi atë pas të cilit s’ka më Pejgamber,Muhammedin. E’udhu bil-lahi minesh-shejtani-rraximShqip: I lutem Allahut të më ruaj nga shejtani i mallkuar. All-llahu La Ilahe il-la huvel-Hajjul-Kajjumu, la te’hudhuhu sinetun ve la nevmun, lehu ma fis-semavati…

Rukje

Shendeti

Lëngu i shegës dhe kanceri
Lëngu i shegës dhe kanceri

Lëngu i shegës Ndihmon në luftë kundër kancerit të prostatës. Shega përmban koktej të përbërësve të cilët ndihmojnë zvogëlimin e dëmtimit të qelizave në rast të sëmundjes nga kanceri. Përveç kësaj, lëngu i shegës është përplot me antioksidantë, prandaj është shumë i dobishëm në reduktimin e nivelit të kolesterolit dhe luftën me sëmundjet e zemrës.

Me Shume

Sëmundjet

 • Për shërimin nga gajasura – mekja
  Për shërimin nga gajasura – mekja

   Për shërimin nga gajasura – mekja – [frymëmarrjes me ndërprerje nga lodhja] dhe frymëmarrjes me vështirësi [gulçimit]: Ibnul Kajjimi ka thënë: Nëse pihet një sasi e vogël e kokrrës së zezë me ujë, ndihmon nga gajasura dhe frymëmarrja me vështirësi [tarentula]. Profeti Muhamed (a.s.) gjithmonë i ka këshilluar muslimanët të kujdesen për shëndetin e tyre…

 • Preparate bimore për çrregullimet menstruale
  Preparate bimore për çrregullimet menstruale

  Preparate bimore për çrregullimet menstruale – Lulebalsami (Hypericum perforatum), çaji i kësaj bime është rregullues i ciklit mujor, anti stresues, qetësues, kuron infeksionin e fshikësës së urinës, etj. – Fenugreek, rregulluese e ciklit mujor, pihet para gjumit. – Rozmarina, çaji i rozmarinës përdoret si caj cdo ditë për qetësimin e dhimbjeve, forcon zemrën, pastrues,etj. –…

 • Çfarë janë variçet?
  Çfarë janë variçet?

  Çfarë janë variçet? Variçe quhet zgjerimi i venave në trup por në përgjithësi përdoret për zgjerimin e venave në këmbë tek zona e pulpës ose pas gjurit. Ato zgj...erohen, fryhen dhe përdridhen nga grumbullimi i gjakut në to. Venat varikoze (variçet) janë dilatacione (zgjerime) të venave të këmbës. Në venat normale, gjaku kalon nga poshtë…