Saturday, 15/12/2018 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mjeksia Islame

Mburoja e muslimanit

 • Sherim me Kuran,mjalte,vaj ulliri dhe uje zem zemi
  Sherim me Kuran,mjalte,vaj ulliri dhe uje zem zemi

  Një metodë e shkëlqyer ,për t'i bërë rukje (lexim Kurani) vetës,ndikimi i së cilës do të jetë më efektiv (me ndihmën e Allahut) sesa ai që të lexon dikush tjetër (të bën rukje) Me mirësine e Allahut në të ka hajr të madh,bereqet dhe shërim,thotë Allahu në Kuran; '' Ne të shpallim Kur'anin që është…

 • Mburoja e muslimanit ( Dhikri i sabahut dhe mbremjes)
  Mburoja e muslimanit ( Dhikri i sabahut dhe mbremjes)

  Enesi r.a thotë se ka dëgjuar Pejgamberin a.s duke thënë: Më pelqen më shum të ulem e të rrij me ata që luten edhe madhërojn All-llahun,pas Namazit të sabahut deri në lindjen e diellit,se sa të i liroi nga robëria katër skllevër, Më pelqen më shum të ulem e të rrij me ata që luten…

 • Lutjet nga Kur’ani që të qetësojnë shpirtin
  Lutjet nga Kur’ani që të qetësojnë shpirtin

    Lutjet nga Kur’ani: – “Zoti ynë, ne i kemi bërë padrejtësi vetes sonë, nëse Ti nuk na fal dhe nuk na mëshiron, atëherë do të jemi prej të humburve”. (El-A’raf: 23) – “O Zot, më fal mua, prindërit e mi, çdo besimtar që hyn në shtëpinë time dhe çdo besimtar dhe besimtare”. (Nuh: 28)…

Rukje

Shendeti

Dëshironi dhëmbë të shëndetshëm? Ja sekreti
Dëshironi dhëmbë të shëndetshëm? Ja sekreti

Bardhësia dhe shëndeti i dhëmbëve është i rëndësishëm për të gjithë ne. Askush nuk e dëshiron një buzëqeshje verbuese, për këtë të gjithë duhet të bëjnë kujdes në përzgjedhjen e ushqimeve që mbrojnë dhëmbët nga shkatërrimi. Për të zvogëluar ndikimin e tyre të keq, ne duhet t’i njohim ato dhe t’i konsumojmë në mënyrë të…

Me Shume

Sëmundjet

 • Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj
  Spondiliatroza, dhe kurat për shërimin e saj

  Spondiliatroza është një sëmundje e shpeshtë. Pjesa që preket më shumë është ajo e shtyllës kurrizore. I sëmuri ndien dhimbje në bel dhe nuk mund të përkulet dot. Dhimbja përhapet nga fundi i belit deri në afërsi të bishtit të vertebrës së fundit. Dhimbja shkon deri në zverk. Dhimbjet e shkaktuara shpeshherë bllokojnë edhe frymëmarrjen.…

 • Kjo kurë kthen aktivitetin seksual edhe nëse je në moshë të thyer
  Kjo kurë kthen aktivitetin seksual edhe nëse je në moshë të thyer

  Për kurimin e rasteve të dobësisë seksuale: Nevojitet 200 gr kokërr fare të zezë të shtypur (pluhur), 50 gr vaj ulliri, 100 gr dylli të shtypur (dyllë peme mashkull), 50 gr vaj fare të zezë, 50 gr vaj xhirxhiri (sallatë arabe, në anglisht rocket ose eatercress) si dhe 200 gr mjaltë i pastër. Këto përzihen…

 • Ankthi dhe jeta bashkekohore
  Ankthi dhe jeta bashkekohore

    Ankthi është sinonimi më adekuat i kohës bashkëkohore. Ekzistojnë shkaqe të shumta të ankthit, të dala nga kultura moderne që më të theksuarat prej tyre ndoshta janë komplikimet jetësore të nxjerra nga mjetet teknologjike dhe industria bashkëkohore. Padyshim se dy luftërat botërore që ndodhën në pjesën e parë të shek. XX., shtuan dozën e…