Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Atëbotë ishim popull i madh!

Atëbotë ishim popull i madh!

Në kohën e osmanëve, portat e shtëpive kishin dy çekiçë për të trokitur: një të vogël dhe një të madh. Kur trokisnin me të voglin kuptohej se trokitësi ishte grua dhe ja hapte derën gruaja, e kur trokisnin me të madhin kuptohej se ishte burrë dhe dilte e hapte burri. (Atëbotë s’kishte ‘sy magjik’, por kishte shije të holla dhe etikë të lartë!!!) Dhe nëse në shtëpi kishte të sëmurë, vendosnin një buqetë me trëndafila të kuq te porta, në menyrë që kalimtarët dhe shitësit ambulant ta ulnin zërin! Atëbotë ishim popull i madh!

(Visited 188 times, 1 visits today)