Quinta-feira, 8/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Ata që vuajnë nga depresioni mund të shohin gjërat më qartë se të gjithë tjerët!

Ata që vuajnë nga depresioni mund të shohin gjërat më qartë se të gjithë tjerët!

 

Ata që vuajnë nga depresioni mund të shohin gjërat më qartë se të gjithë tjerët!

Kjo quhet “realizmi depresivë”, dhe idea është se ata që vuajnë nga depresioni në fakt kanë një kuptim më të mirë të realitetit se shumica e njerëzve, të cilët fshehin një ndjenjë të rreme se pëlqehen nga njerzit ose kanë një botë të përsosur.
Megjithatë, ky fenomen është i kufizuar për ata, me ata që është konsideruar depresionin i moderuar.

Psikologët Alloy dhe Abramson bën studimet në vitin 1970 dhe 80 në të cilin ata erdhën përfundimin se ata që janë në depresion disi kuptojn më mirë aktualitetin e tyre, reputacionin, qendrat vetrregulluese, dhe aftësitë se sa ata që janë konsideruar të lumtur.
Megjithatë, të gjitha studimet ende theksojn se është më mirë të jesh i lumtur se sa qëllimisht të jedh në depresion për të kuptuar më mirë gjërat.

Tags: