Terça-feira, 31/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Asnjehere mos harro duaje tjetrin me shume se veten

Asnjehere mos harro duaje tjetrin me shume se veten

 

Nje prind e dergon femjien e tij ne spital, ate dite femiu i tij kishte per te bere nje operacion.
Por Mjeku pak vonohet , dhe prindi nervozohet .
Kur vie Mjeku prindi e pyet: ” Pse u vonove , qfar do te beje ti po ta kishe femijen ne rrezik dhe te vonohej mjeku ?”.

Mjeku i thote: ” Do i lutesha ZOTIT qe te vinte mjeku dhe femija im te ishte me mire” ! .
Mandej mjeku e fute djalin ne operacion , operacioni kalon me sukses dhe femija ishte tani ne gjendje stabile .
Kurse kur mjeku del nga salla e operacionit , e njofton prindin qe femija eshte ne gjendja te mire,
dhe me butesi i thote prindit qe nese ka ndonje kerkese tjeter ti drejtohet infermeres dhe ajo ajo do ti ndihmoj .
Kur shkon prindi te infermerja , i thote qka eshte ai mjek kaq arrogant dhe i papergjegjshem.Thote Infermierja : ”Ai erdhi ta bej femijen tend operacion , nga vorrimi i djalit te tij, pra perkujto…!!
Prindi mbeti i shtangur dhe i dolen lotet e befasise…Mjeku edhe pse kishte nevoje per pushim, edhe pse ishte i pikelluar, ai i dha perparesi nevojave dhe ndjenjave te femiut te semure dhe prindit te brengosur.

Allahu i Madhëruar i ka lavdëruar në Kur’an, duke thënë: “Ata u japin përparësi të tjerëve para vetes edhe nëse është diçka personale.”

Në një hadith tjetër ai thotë: “Atij që i largon muslimanit një brengë, Allahu ia largon brengën Ditën e Kijametit; Atij që i mbulon muslimanit një të metë, Allahu do t’ia mbulojë Ditën e Kijametit.”