Sábado, 1/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Asnjë universitet i Maqedonisë nuk radhitet në Listën e 500 universiteteve më të mira në botë

Asnjë universitet i Maqedonisë nuk radhitet në Listën e 500 universiteteve më të mira në botë

Asnjë universitet i Maqedonisë nuk radhitet në Listën e 500 universiteteve më të mira në botë

universitet
 Asnjë universitet i Maqedonisë nuk është përfshirë në listën e 500 universiteteve më të mira për vitin 2013 të përgaditur nga qendra për universitetetet prestigjioze nga Shangaji, Jiao Tong.

Tashmë për një dekadë realizohet radhitja e universiteteve më të mira në botë, ku në listë përfshihen 500 universitetet nga të gjitha vendet e botës. Kjo listë e kësaj qendre së fundi konsiderohet edhe më e besueshme. Sipas listës, Universiteti i Harvardit është më i miri në botë, ndërsa në 10-shen e parë janë edhe universitetet Stenford, Barcklay, MIT, Cambrige, Kaltec, Prinston, Columbia, Çikago dhe Oxford.

Nga rajoni i Ballkanit, universiteti i Zagrebit dhe ai i Lubjanës janë në mesin e 401 – 500 vendeve. Ndërsa, Universiteti i Beogradit gjendet në pozicionin midis 301- 400 vendeve. Në Evropë është Universiteti i Cyrihut që gjendet në vendin e 20-të. (INA)

(Visited 47 times, 1 visits today)