Sábado, 30/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Arsyeja pse ju nuk duhet të ngrini dorë ndaj fëmijës tuaj është serioze, ja cfarë dëmi i shkaktoni dhe si duhet të veproni

Arsyeja pse ju nuk duhet të ngrini dorë ndaj fëmijës tuaj është serioze, ja cfarë dëmi i shkaktoni dhe si duhet të veproni

Disiplina e fëmijëve është një çështje delikate dhe problematike për t’u eksploruar, sepse shumë nga mënyra se si ndihemi në lidhje me të është bazuar në përvojën tonë formuese.

Ka shumë arsye për të mos besuar në këtë – dhe disa argumente për ta kundërshtuar këtë.

Hulumtimet gjetën se t’i qëlloni me shuplakë fëmijës ka “disa rezultate të padëshiruara.”

Secila prej tyre është shkak serioz për problemet e shëndetit mendor, aftësi më të ulët njohëse dhe një rrezik i pranimit të abuzimit fizik si një normë më vonë në jetë.

Dr Gershoff pranoi se shumica e prindërve i rrahin fëmijët e tyre për arsyet e duhura, por zbuluan se disiplina fizike shpesh kishte efekt të kundërt, duke rezultuar në agresivitet, sjellje më anti-shoqërore, dhe marrëdhëniet më negative me prindërit.

“Përveç kësaj, u zbulua se një fëmijë ishte gjithashtu” i lidhur ngushtë me aftësi më të ulët njohëse dhe vetëbesim më të ulët.

“Pra, çfarë duhet të bëjnë prindërit ?

Duhet t’u mësojmë prindërve se çfarë të bëjnë në vend që të përdorin shuplakën.

Burimi: Dailyrecord
©gatuajshendetshem/a.c

(Visited 172 times, 1 visits today)
Top