Domingo, 2/4/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Arra (Xhevz) ne kendveshtrim Islam

Arra (Xhevz) ne kendveshtrim Islam

 

 

Arra (Xhevz)
Arra është e ngrohtë dhe e thatë. Shkakton kokëdhembje. Tretet rëndë dhe është e keqe për barkun. Arrat e freskëta janë më të mira sesa të thatat, Arrat e përziera me mjalt janë të mira kundër dhembjeve në fyt.
Ibn Sina ka thënë: “Ngrënia e arrave, fikut dhe ryzës (Ruta graveolens) është ilaç për çdo sëmundje.”

rute graveolens
Transmetohet se El-Mehdiu ka thënë: “Kam hyrë në shtëpinë e El-Mensurit dhe e kam parë duke ngrënë djath dhe arra, atëherë e pyeta: “Ç`është kjo?” Ai u përgjigji: Babi im më ka treguar për dike që e ka parë Pejgamberin, sal-lallahu alejhi ve selem, duke ngënë djath dhe arra, atëherë e ka pyetur diç në lidhje me këtë, e ai ka thënë: “Djathi është sëmundje, kurse arrat janë ilaç. Nëse i bashkoni atëherë keni ilaç”. Ky hadith është regjistruar në veprën El-Vesila.