Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed per ndikimin e syrit

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed per ndikimin e syrit

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed per ndikimin e syrit.

Nga Ebu Hurejre r.a transmeton se tha I derguari I Allahut alejhi selam se “Syri eshte i vertete” (Buhariu-Muslimi)
Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti as tha: “Kerkoj mbrotje e Allahut nga syri I keq se syri eshte I vertete”
Transmeton Ibn maxha
Nga ibn Abasi r.a trasnmeton se I derguari I Allahut a.s ka thene :Syri eshte I vertete sikur te kishte dicka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do te kishte qene syri nese ju kerkojne qe te laheni atehere lahuni.Trasnmetoni Muslimi.
Pra ne se ju kerkohet te laheni per ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
Nga Esma bint Emejes r.a tha O I derguari I Allahut bijte e xhaferrit I godet syri e te kerkon tu lexosh atyre per sherim tha .Po nese do te kishte dicka do ta shpejtonte caktimin e Allahut do te ishte syri”
Nga ebu dheri tha I derguari I Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne nje vend te larte e pastaj rrezohet prej tij”
Nga ibn Abasi transmeton se ka thene I derguari I Allahut: Syri eshte I vertete e te rrezon nga lartesia”.
Nga xhabiri r.a trasmeton se ka thene I derguari I Allahut :Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere”
Dmth e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere per ta ngrene.

Nga xhabiri r a transmeton se ka thene I derguari I Allahut:Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut jane nga percaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha: Se ishte I derguari I Allahut qe urdheronte per kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit per sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi eshte per cdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha nje fshinje ne shtepine esaj qe kishte nje njolle ne fytyre .Ate e ka goditur syri lexojin asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin per sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.cfare ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobet mos kane ndonje gje?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij femijet e u tha .Lexohu atyre (kuran)