Domingo, 25/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit,….i bardhi nuk ka epërsi ndaj të ziut

Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit,….i bardhi nuk ka epërsi ndaj të ziut

Në Amerikë në vitin 1939 u konsiderua fitore e të bardhëve ndarja e lavamanit, ku uji i pastër përdorej nga ata, ndërsa uji që rridhte prej tyre duhej të përdorej nga njerëzit me ngjyrë.

Vërtetë Islami është mëshirë për gjithë njerëzimin. Nuk njeh pabarazinë racore, sociale, etj.

Profeti, alejhi selam e mbylli predikimin me fjalët:

“Arabi nuk ka epërsi ndaj joarabit, as joarabi nuk ka epërsi ndaj arabit…i bardhi nuk ka epërsi ndaj të ziut dhe as i ziu nuk ka epërsi ndaj të bardhit, përveçse në devotshmëri dhe në punë të mira.”

Përktheu: Qendra Kur’anore

(Visited 150 times, 1 visits today)