Sexta-feira, 7/5/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Angola ndalon islamin dhe rrënon xhami

Angola ndalon islamin dhe rrënon xhami

angola

Angola është shteti i parë në botë që ka vendosur të ndalojë islamin me qëllim “ ndalimin e përhapjes së ekstremizmit musliman” shkruan onislam.net.

„Procesi i legalizimit të islamit nuk ka marrë pëlqimin e Ministrisë së Drejtësisë dhe të drejta të njeriut, dhe xhamit do të mbyllen për një kohë të caktuar”, tha Roza Kruz de Silva, Ministre e Kulturës.

Qeveria e Angolës ka urdhëruar që të rrënohen të gjitha xhamitë në vend.

Sipas Silvas, vendimi është si pjesë e aktiviteteve për ndalimin e sekteve religjioze “jolegale” në vend.

Sipas ministres ky hap ishte i domosdoshëm në luftën kundër fesë që është në kundërshtim me traditat kulturore të Angolës.

Presidenti i shtetit Hoze Eduardo dos Santos ka thënë se “ky është fundi i vërtet i ndikimit islam në vendin tonë”.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Top