Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Analize inspiruese

Analize inspiruese

xhamia

Analize inspiruese:

Ne bote jane 2.4 miliarde mysliman.
Jane mbi 12 milion xhami
.Cdo dite ne to therret ezani 5 here ne dite dhe dy here permendet emri Muhamed (a.s.). 120 milion here degjohet emri i tij.
Ne ikamet poashtu,pra double 240 milion here.
2 miliarde myslimane e falin namazin ( faljen ditore ) 5 here ne dite dhe ne cdo falje ditore sipas numerimit del se permendet emri Muhamed ( a.s. ) prej 20 deri 40 here me mesatare 30 here plotesim me 5 faljet ditore – namazin 150 here. 2 milarde x 150 – 300 miliarde.
Ne cdo lutje dua permendet emri i tij…300 miliarde x 2 milarde …
Sa here biliona,triliarda permendet emri i tij si deshmi ( shehadet ) brenda dites si pjese e permendjes se Krijuesit dhe krijeses se tij me te dashur…
Ky eshte zoteriu i zoterinjeve qe Krijuesi ia ngriti famen larte dhe askush tjeter sdo ta kete dhe nuk e kishte kete fame… Eshte ky Muhamedi ( s.a.v.s. ) paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi te. Kjo krijese e ndritur dhe rruga e tij si dhe pasuesit e tij urrehen qofte edhe duke mos i njohur ata. Rruga e tij eshte rruga e ndritur…
Te tjera rruge jane rrugica… pasime egoiste epshore,rutinore,pjese dresure,pesimizmi,dhe rruge degjeneruese.
Vetem ky eshte njeriu qe meriton respektin dhe dashurine me te madhe se te prinderve,vetes dhe cdokujt tjeter pos Krijuesit te tij – Zotit.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Tags:
Top