Domingo, 29/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Analizat laboratorike të vajit të kokrrës së zezë

Analizat laboratorike të vajit të kokrrës së zezë

Analizat laboratorike

Vaji i kokrrës së zezë { Nigella Sativa}, përmban përqindje të lartë aminoacidesh [linoleik acid], acid ky me veti të transformuara si më poshtë:
– Ndihmon sistemin imunitar dhe rrit kapacitetin e rezistencës ndaj dhimbjeve,– ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet sekretimit të tij me jashtëqitje si dhe me rrugë të rishpërndarjes nga gjaku tek indet – rrit efektivitetin e fibrinit dhe ndërton qeliza të shëndosha nervore – shton spermatozoitët – rrit fuqinë e tyre si dhe kohëzgjatjen e koagulimit [mpikjes] – mban në mënyrë konstante imunitetin e lëkurës – është mjet i rëndësishëm për të ndërtuar yndyrën e qelizave nervore,

– përdoret si ushqyes plotësues dhe mbështëtës natyral për sistemin imunopneumatik dhe si trajtues natyral për shumë sëmundje veçanërisht të atyre që vijnë si rrjedhojë e dobësimit të sistemit imunitar [hipodimenisë] – ndihmon në tretjen të taijtjes së pamjaftueshme të tëmthit

– nxit taitjen e acidit urik – ndihmon funksionin e shpretkës që të punojë sa më mire– ndihmon në shërimin e migrenës– ndihmon forcimin e vitalitetit të organizmit – është kundër rraskapitjes – përmirëson imunitetin e organizmit posaçërisht në gjëndjen e sëmundjes dhe ato rekovaleshente – është kundër kallove – përmirson tretjen dhe apetitin – ul temperaturën e trupit – ëhtë kundër diaresë – është kundër sëmundjeve bakteriale, rrajcore dhe virusale, menjanon dhimbjen e kokës [hipotenziv] – është kundër gjakderdhjes [epistaksit dhe hemofiljes] – është kundër sëmundjeve kancerogjene – mjekon sëmundjen e livirzës – pakëson nivelin e sheqerit në gjak – nxit taijtjen e qumështit tek gjidhënëset, rregullon hormonet e rritjes – ul kolesterolin në gjak etj.

Këto acide shpërbëhen në trup dhe japin këto efekte:
1. Prostaglandin PGE 1; përgjegjës për kontrollin e acarimeve dhe aktivizimin e qelizave imunitare T dhe B. Gjithashtu aktivizon punën e globilit imunitar IGE, pakëson sekretimin e Histaminës dhe të lëndëve që shkaktojnë alergji.
2. Prostaglandin PGE 2; luan rol vendimtar në kontrollimin e acarimeve pneumonale [në mushkëri] dhe përgjatë sistemit të frymarrjes. Ndihmon në trajtimin e asmës dhe bronkitit si dhe normalizon tensionin e gjakut.
Vaji i kokrrës së zezë është i pasur me vlera ushqyese që përmbajnë proteina dhe vlera minerale të ndryshme. Ky produkt nuk përmban gjëra të shtuara por është 100% natyral. Farat e farës së zezë {Habe Seude} të cilat janë të një cilësie të lartë janë kompresuar në laborator të ftohtë dhe sipas kushteve të sakta të të ushqyerit. Duke ruajtur të gjithë përbërësit e tij, pa ndryshuar strukturën e tij kimike.