Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ALLAHU NA RUAJT PREJ SHERIT TË ZILIQARIT

ALLAHU NA RUAJT PREJ SHERIT TË ZILIQARIT

ALLAHU NA RUAJT PREJ SHERIT TË ZILIQARIT

Ziliqari kur e xhelozon tjetrin për dhuntitë që i’a ka dhuruar Allahu atëherë ai nuk është i kënaqur me caktimin e Allahut. Ai është në mospajtim me Allahun për atë që i’a ka caktuar dhe për të mirat që i’a ka dhuruar.

Allahu në Kur’an thotë:
“A mos vallë u kanë zili njerëzve, në ato që ua ka dhuruar Allahu nga mirësitë e Tij?” Nisa 54.

Muaviu, Allahu qoftë i kënaqur prej tij thotë:
“Të gjithë njerezit kam mundësi t’i bëj të kënaqur përveç ziliqarit të dhuntive, sepse ai nuk do të jetë i kënaqur me ty asnjëherë, vetëmse atëherë kur të të largohet dhuntia që ta ka dhuruar Allahu.”

Allahu na ruajt prej zilisë, i udhëzoft ziliqarët dhe na ruajt prej dëmit te ziliqarit kur xhelozon.

Përshtati Hoxhë Ismail Asllani

(Visited 983 times, 1 visits today)
Top