Domingo, 31/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Nxehtesia dhe rrezet e Diellit ndikojn në shtimin e simptomave të Alergjisë!

~Hixhama ndihmon ne forcimin e sistemit imunitar duke e bërë atë rezistent ndaj shumë agjentëve ( një agjent është një proteiné të cilen organizmi e vlerson si te huaj) të cilet mundë të jenë si: poleni i luleve dhe pemve, toksina të mjedisit, myku, morri i bimëve, alergjia në ushqime të ndryshme, zemërimi shtazor dhe një mori irrituesish.
Menjëher pas ekspozimit ndaj një agjenti, sistemi imun lëshon antitrupa specifik për të shkatrruar këtë agjent armik duke angazhuar një seri komplekse veprimesh që përfshijnë një sere reaksjone biokimike.
Me pas këto kimikate prodhojnë një inflamacion ose simptomash tjera të një reagimi alergjik. Reagimet alergjike mundë të jene nga më të lehtat tek më të rëndat.

~Simptomat:

Veshtërsi në frymëmarrje, skuqje e syve,lotim dhe kruarje, ejnte e syve, kollitje,teshim, sekrecione te hundes, mufatje, nxehje e fytyres, rrethi i erret nen sy, kullim i hundeve, te vjellura, strengimet e stomakut dhe acarim i Zorreve apo ënjtja e tyre.Ndërsa simptomat më të renda përfshijnë:Astma, veshtersi ne frymemarrje apo kriza anafilaktike e cila mundë të jetë vdekjeprurse nese nuk trajtohet me kohë, gazrat e zorreve, mostretja e ushqimit apo keqtretja e tij. Ndërsa ata të cilet kan sistem me të dobët imunitar kan edhe pezmatim të gjuhes dhe gojes.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( Çertifikuar për Hixhame)

(Visited 83 times, 1 visits today)
Top