Sábado, 30/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Ajeti Kuranor qe verteton ciklin e ujit

Ajeti Kuranor qe verteton ciklin e ujit

Për mijëra vjet mendohej se uji i shiut është ujë nga qielli, por shkenca moderne ka zbuluar procesin e ciklit te ujit. Uji avullon nga detet dhe oqeanet për tu kondensuar në hapsirë dhe më pas për të zbritur përsëri në tokë në formën e shiut.

Ky zbulim shkencor vërteton se uji i shiut që zbret nga qielli në të vërtetë është ujë i Tokës. Ky fakt është përmendur më parë në Kuran: “ U tha: O Tokë, përpije ujin tënd…!”, pra nuk tha: ujin e qiellit, por ujin tënd (të Tokës). Uji që zbriti nga qielli dhe tufani që shkaktuan përmbytjen e Tokës në kohën e profetit Nuh, origjina e tij është nga vetë Toka e jo nga qielli. Në këtë ajet kuranor tregohet në mënyrë indirekte për ciklin e ujit.