Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet?

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet?

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet:

t’i kerkoje vazhdimisht mbrojtje Allahut te lartesuar nga ata qe kane cmire, sidomos kur takon dike qe njihet per mesysh; t’i mbuloje miresite qe ka; te mos e zbukurosh veten tek ai qe njihet qe ka mesysh; te mos shkosh tek njerezit qe jane te varfer me pasuri, ose me veshje te bukura; dhikri i mengjesit dhe i darkes, permendja e Allahut te lartesuar ne cdo veprim, te ngrene, te fjetur, te hipurit ne makine, e sidomos kur hiqen rrobat (kjo te mbron nga mesyshi i xhineve); nuk duhet te mendosh se je i forte dhe nuk ke nevoje per gjera te tilla; leximi i dy sureve te fundit te Kuranit famelarte dhe i sures Bekare; te heshte per te mirat qe ka, t’u tregoje njerezve per miresite qe ka, por jo ne detaje; mesyshi ka ndodhur edhe tek sahabet, edhe tek djemte e Jakubit alejhi selam, keshtu qe mos ki besim tek askush se nuk do te marre mesysh, qofte edhe njeri yti i dashur dhe i afert; dhenia e sadakase; falenderimi i Allahut te lartesuar per miresite, dedikimi i miresive Atij; lutja per miresi dhe begati; te mos cuditesh me veten; te mos I nenvleftesosh te tjeret;