Quarta-feira’, 19/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ai që gjithmonë bën istigfar (kërkim falje) Allahu ka për t’i dhënë rrugëzgjidhje për çdo trishtim

Ai që gjithmonë bën istigfar (kërkim falje) Allahu ka për t’i dhënë rrugëzgjidhje për çdo trishtim

Në sunenin e Ebi Daudit transmetohet prej Ibnu Abasit se Profeti alejhi selam ka thënë: “Ai që gjithmonë bën istigfar (kërkim falje) Allahu ka për t’i dhënë rrugëzgjidhje për çdo trishtim, ka për ta çliruar nga çdo ngushtim dhe ka për ta furnizuar nga nuk e pret.

Në musned transmetohet se kur Profetin alejhi selam e shqetësonte ndonjë shqetësim i madh nxitonte të falte namaz, sepse Allahu i lartësuar thotë: “Kërkoni ndihmë me durim dhe me namaz.” Bekare, 54.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Top