Sexta-feira, 27/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjëroni do të jeni të shëndetshëm !

Agjëroni do të jeni të shëndetshëm !

agjerimi i
Agjërimi është institucion i edukimit shpirtëror dhe muaji i Ramazanit është periudha e lulëzimit të vlerave shpirtërore dhe humane.“Agjëroni do të jeni të shëndetshëm”(hadith). Ja, kjo thënie e, Muhammedit sal-lallahu alejhi ue selem, tij mbi 14 shekuj, sot po vërtetohet nga shumë eksperimente të bëra që qendrat mjekësore botërore. Është i madh numri i mjekëve më renome botërore, të cilët vërtetojnë efektet mahnitëse të agjërimit në organizmin e njeriut. Do të citojmë vetëm disa prej tyre: Dr. Alexis Carrel (Fitues i çmimit Nobël në mjekësi – 1940),në librin e tij “L’homme, cet inconu” – (Njeriu, ky i panjohur), thotë: “Gjatë agjërimit harxhohen dhjamërat dhe lëndët e tepërta të depozituara në trup, e më pas këto zëvendësohen më të reja, kështu ndodh një ripërtëritje në trup.”

Mjeku zvicëran Barsilius ka shkruar së dobia e urisë në mjekimin e disa sëmundjeve e kalon shumë here dobinë e përdorimit të barnave medicinal. Ndërsa mjeku Hilab ua ndalonte ushqimin të sëmurëve të tij për disa ditë më radhë dhe vetëm pas kësaj fillonte t’u jepte porcione ushqimore të lehta.

(Visited 255 times, 1 visits today)