Domingo, 2/10/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjerimi, rikalibrimi enzimatik dhe lëkura

Agjerimi, rikalibrimi enzimatik dhe lëkura

agjerimi rikalibrimi
*Lëkura
Agjërimi është i dobishëm në kurimin e sëmundjeve të lëkurës pasi ai pakëson përqindjen e ujit në gjak. Pakësimi i tij në lëkurë sjell forcimin e imunitetit të lëkurës dhe rezistencë ndaj mikrobeve dhe sëmundjeve epidemike, pakësimin e sëmundjeve të lëkurës, të cilat përhapën në sipërfaqe të mëdha të trupit, pakësimin e sëmundjeve alergjike dukë i vënë kufi problemeve të lëkurës së yndyrtë. Më agjërimin pakësohen sekrecionet helmuese të zorrëve dhe zvogëlohet përqindja e thartimit që shkakton puçrra të vazhdueshme.

*Rikalibrimi enzimatik
Gjatë agjërimit arrihet rikalibrim enzimatik. Trupi shton ndryshimet enzimatike që ndikojnë në rregullimin e shumë sistemeve si detoksifikimi nga substancat helmuese, harxhimin e rezervave dhjamore dhe rezervimin e proteinave. Ky është dhe shkaku i përmirësimeve në gjendjen klinike të pacientëve.

(Visited 699 times, 1 visits today)