Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjerimi i tri diteve te mesme te çdo muaji,dobia e jashtzakonshme si ne aspketin shpirteror edhe ate trupor

Agjerimi i tri diteve te mesme te çdo muaji,dobia e jashtzakonshme si ne aspketin shpirteror edhe ate trupor

” A doni te ju tregoj juve çka ju largon urrejtjen, mendjemadhesine, shqetesimin, xhelozine? – Agjerimi i tri diteve te mesme te çdo muaji.”
(Hadith)

– Fjala eshte per diten 13, 14 dhe 15 te muajit Hixhrij, qe quhen edhe Ditet e Bardha.
– Pra, kur Hena eshte e plote. Kete e ka vertetuar shkenca bashkekohore se terheqja e Henes nga Toka, ndikon edhe mbi trupin e njeriut dhe keto dite njeriu eshte me nervoz, me temperament.
– Truri jone, qe ka rreth 120 miliard qeliza, qe funksionojne panderprere ne procesin e kujteses dhe memorizimit, gjate agjerimit liron disa substanca te caktuara ne organizem te njeriut, siq eshte p.sh. enkefalini, nje shkaktar i euforise- kenaqesise shpirterore. Kur kjo qetesi bashkohet me adhurimet, si: namazi, leximi i Kur’anit, dhikri dhe formohet nje rehati trupore, nje Antistres.

”’Valle, a nuk persiatin ata per Kur’anin apo i kane zemrat te kyçura ?!’

(Visited 136 times, 1 visits today)