Sábado, 8/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjërimi i dy ditëve në javë lufton Alzheimer dhe Parkinsonin

Agjërimi i dy ditëve në javë lufton Alzheimer dhe Parkinsonin

Agjërimi i dy ditëve në javë lufton Alzheimer dhe Parkinsonin

Një studim amerikan ka zbuluar se agjërimi i dy ditëve në javë mbron trurin nga sëmundje të rrezikshme siç janë alzheimer dhe parkinsoni. Një grup studiuesish pranë Institutit Kombëtar për të moshuarit, në Baltimore provuan se agjërimi për dy ditë në javë mund ta mbrojë trurin nga sëmundje të rënda si alzheimer dhe parkinson.

Profesori Mark Mattson, shef i laboratorit të shkencave nervore në institut, tha se reduktimi i kalorive të marra ndikon në mbrojtjen e trurit. Ulja e sasisë së ushqimit nuk është mënyra më e mirë për të arritur rezultatet më të larta. Kjo arrihet duke hequr dorë nga ushqimi herë pas here.

Shkencëtari amerikan nën fjalë, deklaroi para Shoqatës Amerikane për avancimin e shkencave në Vankuver, se elementi kohë është shumë i rëndësishëm në këtëp roces. Ai shtoi se marrja e 500 kalorive në ditë nëpërmjet perimeve jep rezultate tepër të dobishme.

Më parë, shkencëtarët patën zbuluar se dieta është një recete efikase për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme. Kurse Mattson, me kolegët e tij zbuluan se “uria” jo vetëm që ndihmon në përmirësimin e shëndetit dhe lufton vdekjen e parakohshme, por lufton edhe sëmundje të rrezikshme si ato të cituara më lart.

(Visited 57 times, 1 visits today)
Top