Terça-feira, 26/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Agjërimi i ditës së Arafatit

Agjërimi i ditës së Arafatit

meka

Transmeton Ebi Katade, radijAllahu anhu se pejgamberi alejhi selam u pyet për agjërimin e ditës së Arafatit?
Pejgamberi alejhi selam tha:
(Agjëruesit të ditës së arafatit) I falen mëkatet e vitit të kaluar dhe mëkatet e bëra gjatë këtij vitit.
U pyet për agjërimin e ditës së Ashurës?
Tha: I falen mëkatet e vitit të kaluar.
U pyet për agjërimin e ditës së hënë?
Tha: Kjo është dita në të cilën linda dhe dita në të cilën më erdh shpallja.

Shënon Imam Muslimi.

nga arabishtja:
Suad B. Shabani

(Visited 50 times, 1 visits today)
Top