Terça-feira, 1/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

ADN-ja

ADN-ja

adn

 ADN-ja

Një mënyrë e mirë për të pranuar se cili je është marrja e gjurmës së ADN-së suaj, fragmentohet dhe pastaj këto shtrihen në një shtresë xhelatine duke dhënë një kombinim shiritash. Policia e përdor ADN-në për të gjetur identitetin e njerëzve duke u nisur nga gjaku, fijet e flokut apo indet e tjera të trupit të gjetura në skenën e krimit. Sipas disa ekspertëve mundësitë që dy njerëz të kenë ADN të njëjtë janë 1 në 5.000 miliard miliarda njerëz.

Duke medituar përkujtojmë ajetin kuranor: “Qoftë mallkuar, njeriu, sa mohues i fortë është ai! Po prej çkafi e krijoi Ai atë? Atë e krijoi prej një pikë uji dhe e përgatiti.” (Abese, 17-19).

(Visited 56 times, 1 visits today)
Top