Sábado, 8/8/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Adapto veten të hash atë që e ke në disponim dhe mos ua vështirëso tjerëve

Adapto veten të hash atë që e ke në disponim dhe mos ua vështirëso tjerëve

Adapto veten të hash atë që e ke në disponim dhe mos ua vështirëso tjerëve.
Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, “hante mish karkalecash, mish pule, mish dele, mish lepuri, ushqim me kungull dhe gjellë me mish të thatë”. (Ushqimet e pranishme në atë kohë).
فـالـنـبـي صلى الله عليه وسلم :

” أكل الجراد و الدجاج و اللحم و الأرنب و الدباء و القديد ”
I është përgatitur ushqim dhe çorbë me yndyrë të vjetër”.
” وصنع له طعام ومرق في إهالة سنخة ”
( الإهالة السنخة : الشحم المتغير )
Mbetej Pejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, një muaj e dy pa u dhezur në shtëpinë e tij zjarr.
… ويظل صلى الله عليه وسلم ( الشهر و الشهرين ) ما توقد في بيته نار …
Mbetej disa netë i uritur sepse nuk gjente as hurma te këqija për të ngopur barkun.
… ويـبـيـت الليالي طاوياً ما يجد ( دقلاً ) يملأ به بطنه …
( الدقل : رديء التمر )

(Visited 143 times, 1 visits today)
Top