Quinta-feira, 12/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Abdesti dhe shkuarja ne xhami

Abdesti dhe shkuarja ne xhami

” Kur robi i Allahut merr abdes dhe e lane gojen e tij, prej saj bien fjalet e keqija. Kur ai shperlane hunden e tij, dalin mekatet. Kur ai e lane fytyren, mekatet bien derisa dalin dhe nga nenvetullat e tij. Kur ai lane duarte e tij, veprat e keqija bien derisa dalin nen thonjte e tij. Kur ai ferkon koken, bien mekatet nga koka e tij derisa dalin edhe nga veshet. Kur ai pastron kembet e tij, veprat e keqija bien derisa te dalin nga thonjte e gishtave te kembes. Pastaj, e ecura per ne xhami dhe namazi i tij do te jene shperblim shtese per te (mbi shperblimin e abdesit). ”

” Kush shkon ne xhami, Allahu i pergatit ne Xhennet vendbanim (konak) per sahere qe shkon dhe vjen. ”

(Hadith. Shenon Ibn Hibban, Shuajb Arnauti e vlereson autentik)

(Visited 31 times, 1 visits today)
Top