Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A,B, AB apo 0: Cili grup gjaku është më i “forti” ?

A,B, AB apo 0: Cili grup gjaku është më i “forti” ?

A varet jetëgjatësia e njeriut nga grupi i gjakut që ka ?

Kërkuesit kanë vërtetuar që llojet e grupeve të gjakut mund të ndikojnë në shëndetin e përgjithshëm të njeriut. Shkencëtarët kanë treguar se njerëzit që kanë një grup gjaku janë më pak të qëndrueshëm ndaj malaries se njerëzve me lloje të tjera të gjakut, kështu që mund të thuhet se lloji i gjakut A është më i ‘dobët’ se të tjerët.

Por cili grip gjaku është më rezistenti?

Studimet afatgjata kanë treguar se tipi i gjakut 0 mbizotëron mbi llojet e tjera të gjakut. Është vërtetuar se njerëzit që kanë grupin e gjakut 0 kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare, si dhe goditjeve në zemër dhe sulmit në zemër, ata rrallë vuajnë nga sëmundjet e lidhura me kujtesën dhe kushtet shëndetësore dhe disa lloje të kancerit, si pankreasit dhe kanceri i stomakut. Për shkak se trupi është më rezistent ndaj sëmundjeve, njerëzit me grupin e gjakut 0 jetojnë më gjatë.

Një nga arsyet pse është vërtetuar se grupi i gjakut 0 është më i shëndetshmi, është sepse ky lloj i gjakut përmban më pak molekula që mund të shkaktojnë koagulimin e gjakut, pasi sulmet në zemër dhe goditja shpesh shkaktohen nga koagulimi i gjakut. Përveç kësaj, ajo që është e mirë për zemrën është gjithashtu e mirë për trurin. Shumë faktorë rreziku që shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare janë gjithashtu faktorë rreziku të sëmundjes mendore.

Për shembull, dihet se nivelet e larta të kolesterolit dhe diabeti mund të shkaktojnë sëmundje kardiovaskulare, por ato gjithashtu lidhen me demencën dhe sëmundjen e Alzheimerit.shije.al

(Visited 159 times, 1 visits today)