Quarta-feira’, 6/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A u lejohet konsumimi i mjaltit nenave gjatë gjidhenies ?

A u lejohet konsumimi i mjaltit nenave gjatë gjidhenies ?

mjaltiPerderisa mjalti nuk eshte i rekomanduar fare per femijet e vegjel deri ne moshen 18 muajshe dhe kjo per shkak se mjalti mund te permbaje nje lloj bakterie e njohur si Clostridium botulinum e cila shkakton semundjen e rrezikshme tek foshnjet te njohur si botulismi.

Kjo ndodh pershkak se ne stomakun e te foshnjave nuk prodhohet sasi e acidit perkates i cili mbyt kete lloj bakterie.

E kunderta ndodh tek te rriturit dhe tek femijet pas moshes 18 muajshe ku prodhohet sasi adekuate e acidit ne stomak e cila e shkatron kete lloj bakterie ne mjaltin e kontaminuar.

Pergjigjeja eshte se nenat te cilat kane femije ne gji mund te perdorin ne menyre te sigurt mjaltin per arsye se organizmi i tyre ka aftesi ne shkaterimin e kesaj bakterie toksike si dhe aftesi qe kjo bakterie mos te kaloje ne qumeshtin e foshnjes.

Nese jeni perdorues i mjaltes gjate procesit te gjidhenies shtoni kujdes ne pastrimin e duarve mire ne menyre qe te mos lejoni kontaktin e mbetjes se mjaltit me gojen e foshnjes.

(Visited 731 times, 1 visits today)