Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A t’ju tregoj për burrat tuaj nga banorët e xhenetit?

A t’ju tregoj për burrat tuaj nga banorët e xhenetit?

I Dërguari i All-llahut, Muhammedi (sal-lAll-llahu ‘alejhi ues-sel-lem) ka thënë:
“A t’ju tregoj për burrat tuaj nga banorët e xhenetit?
Pejgamberi do të jetë në Xhennet, i sinqerti do të jetë në Xhenet, dëshmori do të jetë në Xhenet, fëmija do të jetë në Xhenet dhe njeriu që viziton vëllanë e tij në ndonjë pjesë të vendit duke mos e vizituar atë vetëm se për hir të Allahut az-ze ve xhel-le.
Ndërsa gratë tuaja nga banorët e xhenetit do të jenë ajo që është e dashur për burrin e saj, që lindë fëmijë, që është e dobishme për burrin e saj, ajo e cila kur burri hidhërohet, vjen dhe vendos dorën e saj në dorën e burrit dhe thotë: Nuk do të bëj gjumë derisa ti të jesh i kënaqur (me mua).”
[Sahih El-Xhami’ (2604).]