Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A TË BËHEM SYNET NË KËTË MOSHË?

A TË BËHEM SYNET NË KËTË MOSHË?

Pyetje: Merhaba bikum lus allahun xh.sh qe te jeni mire me shendet dhe pune. kisha nje pyeteje per hoxh A.Kalan. pyeteja eshte  uen  jam ne moshen 30 vejçare  par  1 viti jam ber mysliman. musliman kam  qen ama  veç  me  emer nuk i kam dit  urdhresat dhe ndalesat e fes  tash elhamdulilah  i kam mesuar pak  a shum nga  literatura dhe  hoxhalalret e ndryshem kam filluar namzin dhe jam i legullt me te gjitha urdheresat dhe  ndalesat elhamdulilah ama  une nuk jam ber  synet a duhet te behem ne ket mosh  qe jam tani apo nuk lejohet pasi siç dihet tregimi i auretit (vendeve te  turpeshem)  eshte harram. Si te veproj çfar te bej. selam aleykum

Përgjigje:  Me emrin e Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Falënderimi i takon Allahut. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e fundit të Allahut, mbi familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Po vëlla bëhu synet, sepse synetllëku është vaxhib detyrë dhe njëkohësisht pastërti e nderim për mashkullin. Ky është mendimi më i saktë sepse s’ka mënyrë tjetër për ta arritur këtë vaxhib vetëm se kështu, përveç rastit nëse ai dëmtohet.  Allahu e di më së miri.

Ahmed Kalaja

(Visited 294 times, 1 visits today)