Quarta-feira’, 30/9/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A prishet agjërimi nga pështyma?

A prishet agjërimi nga pështyma?

Pyetje: A prishet agjërimi i Ramazanit nga pështyma? Fakti është që mua më del shumë pështymë nga goja, veçanërisht kur lexojë Kuranin në xhami, e cila edhe më bezdis.

Përgjigje: Që agjëruesi të gëlltit pështymën e tij kjo nuk ia prish atij agjërimin, pavarësisht nëse pështyma të cilën ai e gëlltit është shumë apo pak dhe pavarësisht nëse kjo ndodhë në xhami apo jo. Megjithatë, nëse është një kelbaz shumë i madh dhe rrëshqitës nuk duhet ta gëlltisësh atë dhe nxjerre jashtë, ose hudhe në një faculetë nëse je në një xhami.

Burimi: Fetua el-Lexhnah ed-Daimeh (10/270)
Përgjigjet: Komisioni i Fetvave

(Visited 49 times, 1 visits today)
Top