Segunda-feira, 9/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A po doni banesë apo financim të studimeve jashtë vendit në universitet prestigjioz?

A po doni banesë apo financim të studimeve jashtë vendit në universitet prestigjioz?

I pyeti baba i urtë vajzën e djalin: – “A po doni banesë apo financim të studimeve jashtë vendit në universitet prestigjioz?”, dhe ua la mundësinë me zgjedhë.
Djali zgjodhi banesën, vajza zgjodhi studimet.
Djali kaloi ma lirë se vajza. U punësua shpejt dhe u martua.
Vajza kushtoi ma shtrenjtë se djali. U arsimua jashtë vendit dhe u martua në qytetin ku kreu studimet.
Kur u kthye në vizitë, e bleu nji banesë dhe e lëshoi me qira. Paratë nga qiraja ia dedikoi babës. Qiraja mujore sa dy herë pensioni i tij.
Plaku sot nuk detyrohet me shtri dorën te djali, as për ilaçe, as për sheti.

~ Donika Gashi

(Visited 26 times, 1 visits today)
Top