Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A nuk ishin ata ? – Po ti ku je ?

A nuk ishin ata ? – Po ti ku je ?
A nuk ishin ata ? – Po ti ku je ?
ti e njeh veten tende
Ku është frika ?

Ku është shqetësimi ?
Ku është kujdesi ?

A nuk u lodh në këtë rrugë Ademi ?

A nuk vajtoi në të Nuhi ?

A nuk u flak në zjarr Ibrahimi ?

A nuk u shtrua Ismaili për tu bërë kurban ?

A nuk u shit Jusufi si skllav për pak para dhe qëndrojë disa vjet në burg ?

A nuk u pre Zekerijaja me sharrë ?

A nuk u therr i ndershmi Jahja ?

A nuk e provoj dhimbjen Ejubi ?

A nuk qau pa mbarim Daudi ?

A nuk u gjend mes egërsirave Isai (alejhima selam) ?

A nuk ishte i Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue selam) zotëria i të gjithëve, por që falej natën derisa këmbët i rridhnin gjak ?!

A nuk ishte Ebu Bekri njeri që qante me dënesë?

A nuk kishte në faqet e Omerit dy vija nga gjurmët e lotëve?

A nuk ishte Othmani ai që e mbyllte leximin e Kur’anit në një rekat të vetëm ?

A nuk ishte Aliu ai që qante natën në mihrabin e tij, derisa mjekrra e vet lagej nga lotët dhe thoshte : “Oj dynja, mashtro dikë tjetër dhe jo mua” ?

A nuk ishte Hasan Basriu ai që jetonte me forcën e shqetësimeve ?

A nuk ishte Seid bin Musejibi ai që nuk i ndahej xhamisë dhe që nuk i kishte shpëtuar falja me xhemat për dyzet vjet?

A nuk ka agjëruar Esved bin Jezidi derisa u zverdh dhe u bë jeshil?

A nuk i tha vajza e Rebia bin Hajthemit babait të saj :”Çfarë ka ndodhur që po të shoh zgjuar kur njerëzit flenë? Ai i tha : “Babai yt ka frikë se mos i vijë dënimi duke vdekur natën pa pritur.”

A nuk ishte Ebu Muslim Haulani ai që varte një kamzhik në xhami, për të edukuar veten me të sa herë që e shihte të devijonte ?

A nuk ka agjëruar Jezid Rakashi dyzet vjet dhe thoshte : “Oh sa keq, ma kaluan adhuruesit dhe nuk i arrij dot.”

A nuk ka agjëruar Mensur bin Mutemiri dyzet vjet?

A nuk ishte Sufjan Theuriu ai që qante me lotë gjaku nga frika ?

A nuk ishte Ibrahim bin Ed’hemi ai që urinonte gjak nga frika ?

A nuk i di historitë e katër imamëve që flasin për devotshmërinë dhe adhurimin e tyre? Ebu Hanifja, Maliku, Shafiu, dhe Ahmedi ?

Bëj kujdes nga përjetësia në pushtetin e dijes, nëse e shoqëron atë me punë të pakët, sepse ajo është gjendja e dembelit kronik.

IBN XHEUZI (rahimehullah)!

@include "";