Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A në këtë mënyrë sillet Zoti yt me mua? 

A në këtë mënyrë sillet Zoti yt me mua? 

Një prej adhuruesve të zjarrit, erdhi një ditë si mik tek Ibrahimi, alejhi selam, por Ibrahimi i thotë: Nëse bëhesh mysliman atëherë do të pranoj si mik, por ky nuk pranoi dhe u largua.
Allahu e frymëzon Ibrahimin dhe i thotë: O Ibrahim, nuk e pranove si mik që ta ushqeje vetëm me kusht që të ndryshonte fenë e tij, ndërsa unë e ushqej atë prej shtatëdhjetë vitesh në kufrin e tij?! Nëse do ta kishe pranuar si mik një natë, çfarë do të ndodhte ty?!
Menjehere Ibrahimi nxitoi nga pas tij, dhe kur e arriti i tha se je i mirëpritur tek unë për mik. Ky e pyeti Ibrahimin se cili ishte shkaku i ndërrimit të mendjes? Ibrahimi i tregoi se çfarë ngjau, ku Allahu e qortoi ngaqe nuk e pranoi si mik.
Ai i tha: A në këtë mënyrë sillet Zoti yt me mua?
Pastaj i tha Ibrahimit, më trego rreth Islamit, dhe kur e dëgjoi e pranoi fene e vertete.

(Visited 103 times, 1 visits today)