Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A më do ZOTI mua?

A më do ZOTI mua?

Kur e vëren se Allahu po t’i hap dyert për tu afruar tek Ai…

Kur e vëren se Allahu po t’i hap dyert për tu afruar tek Ai, dhe t’i lehtëson ato, dhe t’i bën të dashura tek ti, atëherë po të don!

Dhe të largon nga dyret e mëkateve dhe dyert  që të preokupojnë nga Allahu, kur t’i mbyllë ty ato, të largon nga ato, atëherë të do!

Mirëpo, kur e vëren  se Ai po ti hap dyert e mëkateve dhe dyret e preokupmit me dikënd tjetër përveç Tij, atëherë nuk të do!

“E sa i përket atij qe jep dhe ruhet. Dhe vërteton bindshëm për më të mirën, Ne do ta përgatisim atë për më të lehtën.”

“E sa i përket atij që bën koprraci dhe ndien veten të pavarur (nga Zoti), dhe që përgënjeshtron atë më të mirën, Ne do ta përgatisim për më të vështirën. E pasuria e tij nuk do t’i bëjë dobi, kur ai të zhduket!” (Kuran, 92: 8-11).

Hasan el Basriu thotë: “Humbën rëndësinë e tyre tek Zoti e i la të mëkatojën. E  po të kishin pozitë tek Ai, do t’i mbronte.”

Shkëputur nga ligjerta e Muhammed Hysejn Jukuibit

(Visited 90 times, 1 visits today)
Top