Segunda-feira, 25/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A lejohet të bashkëjetoj me vajzën që kam bërë kurorë me të, por nuk e kam marrë në shtëpi?

A lejohet të bashkëjetoj me vajzën që kam bërë kurorë me të, por nuk e kam marrë në shtëpi?

Selam alejkum!

Jam student dhe banojmë bashkë me të fejuarën dhe ajo studente, jemi fejuar dhe kemi vazhduar së bashku studimet, prindërit na kanë bërë nikah (kurorë) me pjesëmarrjen e hoxhës sipas obligimeve islame, mirëpo ne kemi bërë marrëdhënie seksuale, pra e kemi kryer marrëdhënien e parë seksuale. A është mëkat për ne, edhe pse jemi me kurorë nga hoxha, por nuk jemi martuar publikisht. Si na udhëzoni për të mos bërë mëkate?

Përgjigjja: 

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit!

Nëse ju e keni bërë aktin e kurorëzimit me prezencën e prindit të vajzës dhe familjet e juaja janë në dijeni në lidhje me këtë ashtu si e përmendini, atëherë raporti në mes juve dyve është raport legjitim dhe ju dy konsideroheni burrë e grua për njëri tjetrin. Ndërsa fakti se ti ende nuk e ke marrë gruan në shtëpinë tënde (te prindërit), është një rrethanë që ndërlidhet me studimet që i vazhdon ti dhe gruaja jote. Prandaj, përderisa është realizuar kurorëzimi, juve edhe si student mund të bashkëjetoni dhe u lejohen të gjitha veprimet të cilat janë të lejuara në mes të burrit e gruas. Zoti e di më së miri!

Alaudin Abazi

(Visited 147 times, 1 visits today)
Top