Segunda-feira, 23/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A është e drejtë apo e gabuar t’i puthësh fëmijët në buzë?

A është e drejtë apo e gabuar t’i puthësh fëmijët në buzë?

Terapeutët zbulojnë se si ndikon në fëmijën tuaj. Edhe pse nuk ka konsensus për këtë praktikë, këto gjetje hedhin dritë mbi dilemën.

E gabuar
Dr Charlotte Reznick, një psikolog në Universitetin e Kalifornisë, tha se një puthje në buzë nga prindërit mund të shkaktojë konfuzion. Nëse fillon të puthësh fëmijët e tu në buzë, kur duhet të ndalesh? Fëmijët rriten dhe kur arrijnë në moshën 5 ose 6 vjeç ata bëhen të vetëdijshëm për trupat dhe seksualitetin e tyre, ata në fakt mund të stimulohen nga një puthje në buzë. Për një fëmijë, kjo puthje është jashtëzakonisht konfuze. Ata e shohin babanë dhe nënën e tyre duke u puthur në buzë, dhe pastaj mami dhe babi vijnë dhe bëjnë të njëjtën gjë me ta. Është e mjaftueshme për të ngatërruar çdo mendje të re për rolet, ndjenjat, emocionet dhe ndjenjat. Ndalimi në kohën e duhur duket të jetë zgjidhja, por jo të gjithë fëmijët zhvillohen dhe piqein në të njëjtën kohë, gjë që e bën një moshë të caktuar të vështirë për t’u identifikuar. Ndalimi i kësaj praktike vjen natyrshëm.

E drejtë.
Dr. Fiona Martin nga Sydney, Qendra e Psikologjisë së Fëmijëve është në kundërshtim të plotë me pozitën e mëparshme. Ajo mendon se është absurde të shihet si sjellje seksuale që prindërit të puthin fëmijët e tyre në buzë. Është normale dhe e shëndetshme të tregoni dashuri për fëmijët tuaj. Ju po i komunikoni fëmijëve tuaj se i doni ata. Nuk ka dokumentacion për të provuar se puthja e fëmijëve në buzë krijon ndonjë problem më vonë

Sa vjec?
Faktet tregojnë se disa prindër i puthin fëmijët e tyre në buzë gjatë gjithë jetës së tyre, ndërsa për shumë njerëz, vetëm idea i bën të ndjehen keq. Pra, për aq sa nuk kemi ndonjë provë për secilin argumentim se çfarë është më e mira për fëmijët, zgjidhni vet.
Burimi: familyshare
©gatuajshendetshem/a.c./

(Visited 97 times, 1 visits today)