Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A është e drejtë apo e gabuar t’i puthësh fëmijët në buzë? Kujdes me fëmijët

A është e drejtë apo e gabuar t’i puthësh fëmijët në buzë? Kujdes me fëmijët

Terapeutët zbulojnë se si ndikon në fëmijën tuaj. Edhe pse nuk ka konsensus për këtë praktikë, këto gjetje hedhin dritë mbi dilemën.

E gabuar
Dr Charlotte Reznick, një psikolog në Universitetin e Kalifornisë, tha se një puthje në buzë nga prindërit mund të shkaktojë konfuzion. Nëse fillon të puthësh fëmijët e tu në buzë, kur duhet të ndalesh? Fëmijët rriten dhe kur arrijnë në moshën 5 ose 6 vjeç ata bëhen të vetëdijshëm për trupat dhe seksualitetin e tyre, ata në fakt mund të stimulohen nga një puthje në buzë. Për një fëmijë, kjo puthje është jashtëzakonisht konfuze. Ata e shohin babanë dhe nënën e tyre duke u puthur në buzë, dhe pastaj mami dhe babi vijnë dhe bëjnë të njëjtën gjë me ta. Është e mjaftueshme për të ngatërruar çdo mendje të re për rolet, ndjenjat, emocionet dhe ndjenjat. Ndalimi në kohën e duhur duket të jetë zgjidhja, por jo të gjithë fëmijët zhvillohen dhe piqein në të njëjtën kohë, gjë që e bën një moshë të caktuar të vështirë për t’u identifikuar. Ndalimi i kësaj praktike vjen natyrshëm.

Funny Boy

(Visited 239 times, 1 visits today)