Terça-feira, 31/1/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

A e prish agjërimin duhani?

A e prish agjërimin duhani?

 

Është përgjigjur për këtë çështje shejhu ynë, Ahmed en-Nexhmij, duke thënë:”Po, e prish.
Së pari sepse ato janë gjëra të ndyra dhe agjërimi nuk mund të konceptohet së bashku me gjërat e ndyra. Së dyti, duhani i cili pihet me vetëdije, ka tymin i cili është diçka ekzistuese që ndjehet.
Duhani ndikon tek personi duke e bërë atë të ndjejë një lloj qetësimi, pra duhani e prish agjërimin dhe për faktin që përdoruesi i tij e përdor me qëllimin për të ndjerë një lloj qetësie shpirtërore dhe një rifreskim trupor. Kështu mendon ai që është i dhënë pas kësaj lënde të ndyrë, helmuese me erë të keqe.
Allahu është që jep sukses”.