Quarta-feira’, 29/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A E KENI DITUR SE ?

A E KENI DITUR SE ?

1653689_1674516756153262_6993711162476666469_n

A E KENI DITUR SE:

Për arsye historike, aktualisht më i përhapuri në botë – është Kalendari i vlefshëm ligjërisht, kalendari Gregorian – veçanërisht në Evropë. Kalendari Gregorian është një vit diellor kalendarik dhe është i bazuar në vitin tropikal (viti diellor).

Gjatësia mesatare e vitit kalendarik sipas kalendarit gregorian (pa marrë parasysh Coordinated Universal Time) është:

365.2425 ditë

apo saktësishtë 365 ditë, 5 orë, 49 minuta, 12 sekonda

= 31,556,952 sekonda.

Prandaj, përcjellja apo pritja e viti tjetër nuk është asgja tjetër pos thjeshtë FUNDI dhe FILLIMI i llogaritjes së një cikli kohorë i sjelljes së planetit tonë rreth diellit.

(Visited 165 times, 1 visits today)