Quinta-feira, 4/6/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A e keni ditur se bimët veprojnë dhe ndikojnë në të gjitha gjendjet si shpirtërore, psikologjike dhe fizike?

A e keni ditur se bimët veprojnë dhe ndikojnë në të gjitha gjendjet si shpirtërore, psikologjike dhe fizike?

A e keni ditur se bimët veprojnë dhe ndikojnë në të gjitha gjendjet si shpirtërore, psikologjike dhe fizike?

Efektet terapeutike të bimëve japin rezultate me anë të shumë metodave si: Fitoterapeutike, Homeopatike, Aromaterapeutike, Naturopatike etj.

Fillojmë me rradhë:

Për ata të cilët mendojnë që kanë lind për vuajtje dhe çdo gje e shiqojnë me pesimizëm.
Vepron bima Calluna vulgaris.

Për pesimistët e gjithëhershëm të cilët është lehtë ti dekurajojnë të tjerët.
Vepron bima Ulex europaeus.

Për ata të cilët ndihen të shtypur nga te gjitha anët dhe mbahen se nuk munden ta durojnë presionin në punë, familje dhe në obligimet tjera.
Vepron bima Genciana spp.

Për mendime iracionale dhe për ata që frikesohen se do ta humbin mendjen e shendoshë , shpesh ndjejnë ankth dhe depresion të tepërt.
Vepron bima Sythi i gështenjës – Aeskulus spp.

Për ata që kërkojnë inkurajim tek të tjerët sepse nuk kane besim në të gjykuarit e vet apo intuitën e tyre . Pavendosmeria do të thotë që ti humbasin mundesitë .
Vepron bima kumbulla sperkatëse Prunus cerasifera.

Për ata që janë të sjellshëm, të butë dhe të gjithë duan ti knaqin dhe nuk dijnë të thojnë jo.
Vepron bima Ceratostigma spp.

Për ata të cilët i mshefin ndjenjat pas fëtyrës së gëzuar dhe të buzëqeshur, pohojnë se çdo gjë është në rregull madje edhe kur nuk është ashtu.
Vepron bima plepi i egër – Populus tremula.

Për ata të cilët pandreprerë i përsërisin gabimet e njëjta dhe duket se përvoja nga gabimet asgjë nuk i mëson.
Vepron bima Cichorium intybus.

Për ata të cilët e zhvillojnë mentalitetin e viktimës kështu që janë të rrethuar me urrejtje, gjelozi, lakmi dhe dyshime.
Vepron bima Lonicera caprifolium.

Për ata të cilët mendojnë për të kaluarën deri në atë masë sa që e humbin interesimin për të tashmën.
Vepron bima Carpinus betulus.

Për ata të cilët janë psikologjikishtë të rraskapitur gjatë mendimit për punën, sa që puna e cila ka qenë dikur kënaqësi tash iu bëhet obligim.
Vepron bima Impatiens balsamina.

Për ata të cilët kanë aftësi por nuk kanë vetëbesim.
Vepron bima Mimulus strictus.

Për ata të cilët janë të turpshëm, nervoz dhe lehtë skuqen.
Vepron bima Mustarda Sinapis alba.

Për ata të cilët janë të pakënaqur, pa disponim pa arsye të posaqme.
Vepron bima Quercus spp.

Për tipat luftarak të cilët kurrë nuk dorezohen.
Vepron bima Ulliri Olea europaca,Olea sativa.

Për ata të cilët ndihen fajtor madje edhe atëherë kur për asgjë nuk jane fajtorë dhe gjithmonë kërkojnë falje.
Vepron bima Geshtenja e kuqe e egër – Aesculus carnea.

Për ata të cilët tepër brengosen për familje dhe miq dhe ju frigohen të ardhurave të papritura.
Vepron bima – Helianthemum.

Për ata të cilët janë të rreptë ndaj vehtës dhe kërkojnë përsosmëri.
Vepron bima Scleranthus annus.

Për të pa ngushlluarit pas humbjes së të afërmit, lajmeve të këqija apo lëkundjes shpirtërore.
Vepron bima Geshtenja e butë – Castanea sativa.

Për përsona të përfshirë krejtësisht në dëshprim, kur nuk shohin kurrfarë dalje nga terri-errësira dhe dëshirojnë të vdesin.
Vepron bima Verbena officinalis.

Për ata të cilët hezitojnë dhe hamenden në udhekryqet e jetës.
Vepron bima Tredafili i eger Rosa canina.

Keto ishin disa nga bimët vepruese për tipa të ndryshëm.

FITOTERAPIA

(Visited 58 times, 1 visits today)
Top