Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

A e keni ditur se

A e keni ditur se

A e keni ditur se…sherues te lashte kane besuar se energjia e Tokes lehtesisht mund te absorbohet permes lekures dhe thembrave te kembeve ?
Studimet kane provuar se ky ‘tokezim’ (earthing apo grounding anglisht) ndikon ne stabilizimin e shtypjes se gjakut, reduktimin e kortizonit, madje ndihmon edhe ne problemet me gjumin.
Kjo mund te behet permes kontaktit te trupit tuaj me elektronet e lira qe lirohen permes superfaqes te Tokes dhe dhe kjo eshte mjafte lehte pasi mjafton te ecesh me kembe zbathur neper siperfaqe te dheut .”

E tere kjo dukuri e shprehur ne gjuhen shkencore, deshmon pikerisht knaqesine dhe ndjenjen e shplodhjes qe muslimani e perjeton gjate renies ne sexhde ne Namaz ku njeriu eshte ne kontakt me token me 7 pjese: dy duar, dy shputa, dy gjunje dhe koka .
Kjo sherben edhe per te provuar se feja Islame qysh para shume viteve ka pasur te beje me te dhena shkencore te cilat jane vertetuar dhe vazhdojn te vertetohen nga shkenca sot e asaj dite.
E poashtu feja dhe shkenca nuk jane te ndara,si pretendon bota perendimore sepse nuk ekziston asnje gje ne kete jete e cila nuk eshte trajtuar ne forma te ndryshe,nga feja Islame.

Prandaj,fillimisht duhet te ndihemi krenare qe jemi pjese e kesaj feje e cila eshte nje mrekulli e vertete dhe le te perfitojme nga ajo duke i bere te mira vetes jo vetem me lidhje me boten tjeter po edhe me kete bote e cila nuk eshte vecse nje sprove.”

All-llahu thotë në Kur ’an: ” Ne do t’ju bëjmë të mundur atyre, që t’i shohin argumentet Tona në horizonte dhe në veten e tyre, derisa t’u bëhet e qartë se, ai (Kur ’ani) është i vërtetë” (Fusilet 53)./mjeksiaislame/

@include "";