Sábado, 24/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A e ke ditur?

A e ke ditur?

universi

Një një hadith tjetër, Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] thotë:

“Zoti e ka shkruar caktimin e krijesave pesëdhjetë mijë vjet para se të krijojë qiejt dhe tokën, duke qenë Arshi i Tij mbi ujë.” (Muslimi, 6690)

Kështu, gjëja e parë që u krijua ishte Arshi, pastaj penda dhe më pas Leuhul Mahfudh.

Thotë Profeti [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] në një hadith: “Shejtani shkon tek ndonjëri prej jush dhe i thotë: “Kush e ka krijuar qiellin?” Ai i përgjigjet: “Zoti.” Më pas e pyet përsëri: “Kush e ka krijuar tokën?” Ai për- gjigjet: “Zoti.” Përsëri e pyet: “Kush të ka krijuar ty?” “Zoti,” – i përgjigjet. Më pas e pyet: “Po Zotin kush e ka krijuar?” Nëse dikujt prej jush i lind një pyetje e tillë le të thotë: “Besoj në Zotin dhe të Dërguarin e Tij” pasi do t’i largohen mendimet e tilla.” (Imam Ahmedi, 2/331)

(Visited 105 times, 1 visits today)