Sexta-feira, 26/2/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve?

A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve?

Pyetje:  A duhet të agjërojë gruaja në kohën e menstruacioneve apo duhet që ato ditë ti zëvendëson me ditë tjera pas Ramazanit?

Përgjigje: Nuk është i pranuar agjërimi i gruas në kohën e menstruacioneve dhe nuk i lejohet asaj që të agjërojë. Nëse i vjen cikli mujor duke qenë e agjërueshme, ajo e prish agjërimin dhe i zëvendëson këta ditë pas pastrimit (pasi të kalon cikli mujor).
(Komisioni për fetva)

IslamQ&A

Përktheu: Senad Ramadani

 

(Visited 40 times, 1 visits today)
Top