Quarta-feira’, 11/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

A duhet për të vdekurin të këndohet Jasini?

A duhet për të vdekurin të këndohet Jasini?

Pyetje:
Më intereson ta di se a duhet që për të vdekurin të këndohet
jasini apo është më mirë që ato të holla t’ia japësh një të
varfëri? Dhe, nëse ke vendosur t’ia japësh një të varfëri ato të
hollasi duhet të thuhet?

Përgjegje:
Eselamu alejkum!
Nëse dëshironi t’ia jepni dikujt ato të holla që ai t’ua këndojë
Jasinin,  më mirë është që të hollat t’ia jepni ndonjë të varfëri
duke e bërë nijet  me zemër (nuk ka nevojë ta përmendni emrin e
atij për të cilin ijepni por ta bëni nijet me zemër. Allahu e din më mirë)
e nëse dëshironi  ta këndoni  Jasinin vet, zgjidheni  cilën
dëshironi ju.
                                                                                                           

Bedri Robaj

(Visited 61 times, 1 visits today)
Top