Sábado, 10/6/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

” A doni te ju tregoj juve çka ju largon urrejtjen, mendjemadhesine, shqetesimin, xhelozine?

” A doni te ju tregoj juve çka ju largon urrejtjen, mendjemadhesine, shqetesimin, xhelozine?
” A doni te ju tregoj juve çka ju largon urrejtjen, mendjemadhesine, shqetesimin, xhelozine? –
Agjerimi i tri diteve te mesme te çdo muaji.” (Hadith)- Fjala eshte per diten 13, 14 dhe 15 te muajit Hixhrij, qe quhen edhe Ditet e Bardha.
– Pra, kur Hena eshte e plote. Kete e ka vertetuar shkenca bashkekohore se terheqja e Henes nga Toka, ndikon edhe mbi trupin e njeriut dhe keto dite njeriu eshte me nervoz, me temperament.
– Truri jone, qe ka rreth 120 miliard qeliza, qe funksionojne panderprere ne procesin e kujteses dhe memorizimit, gjate agjerimit liron disa substanca te caktuara ne organizem te njeriut, siq eshte p.sh. enkefalini, nje shkaktar i euforise-kenaqesise shpirterore. Kur kjo qetesi bashkohet me adhurimet, si: namazi, leximi i Kur’anit, dhikri formohet nje rehati trupore, nje Antistres.”’Valle, a nuk persiatin ata per Kur’anin apo i kane zemrat te kyçura ?!”’
(Muhammed; 24)
Tags: