Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

A do të llogaritet njeriu për vesveset dhe mendimet e tij?

A do të llogaritet njeriu për vesveset dhe mendimet e tij?

pyetje pergjigje

A do të llogaritet njeriu për vesveset dhe mendimet e tij?


Përgjigje: Nuk do të ndëshkohet njeriu për vesveset e tij ngase ato janë prej shejtanit. I dërguari ynë s.a.v.s. na ka lajmëruar se njeriu jo vetëm që nuk ndëshkohet për vesveset e tij, por ato paraqesin pastërtinë e besimit të tij. Nëse dikujt i ndodh diçka nga vesveset, le të kërkojë ndihmë nga All-llahu dhe le t’u japë fund atyre sepse bredhja pas tyre mund t’i kushtojë shtrenjtë, pastaj besimtarit i kërkohet të mbajë personalitet të qëndrueshëm dhe stabil, të cilin nuk mund ta lëvizin cytjet djallëzore.