Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

8 Shkaqe te cojn drejt divorcit

8 Shkaqe te cojn drejt divorcit

divorci

Për divorcin ka shkaqe të shumta, nga të cilat mund të përmendim:

1. Mungesa e harmonisë ndërmjet bashkëshortëve kur njëri ose të dy partnerët nuk ndjejnë dashuri për njëri-tjetrin.

2. Morali i keq i gruas dhe mosbindja ndaj bashkëshortit për vepra të mira.

3. Morali i keq i burrit dhe padrejtësia ndaj bashkëshortes.

4. Mosrespektimi i detyrimeve reciproke ndaj njëri-tjetrit.

5. Bërja e gjynaheve nga njëri ose të dy partnerët, duke e përkeqësuar situatën e tyre deri në divorc.

6. Përdorimi i pijeve alkoolike dhe i duhanit nga bashkëshorti ose bashkëshortja.

7. Marrëdhëniet e këqija ndërmjet gruas dhe prindërve të bashkëshortit, ose mungesa e taktit në marrëdhëniet me ta;

8. Mospërkujdesja e gruas ndaj higjenës vetjake, veshjes me rroba të bukura, parfumosjes me erëra të këndshme, të folurit të ëmbël dhe buzëqeshjes së çiltër kur takohet dhe qëndron me bashkëshortin.

Shejh Abdulaziz ibn Baz Allahu e Meshirofte
SHKEPUTUR NGA LIBRI “DIVORCI DHE MARTESA”

Tags: