Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

8 shenja të padiskutueshme që ju jeni një nënë e shkelqyer, edhe pse ndjeheni ndryshe

8 shenja të padiskutueshme që ju jeni një nënë e shkelqyer, edhe pse ndjeheni ndryshe

A njihni ndonje nënë që ndihet plotësisht e sigurtë se po bën një punë të mirë dhe nuk e kritikon veten? Me shume gjasa jo. Ne të gjithë duam më te miren për fëmijët tanë aq shumë sa që jemi të tmeruuar se mos bejme gabime. Edhe nëna më e mirë dyshon ne vet veten.
Por, duke qenë kritik (edhe nëse duket negative) është shenja e parë që je një nënë e shkelqyer. Ju jeni të vetëdijshëm për gjërat që mund të bëni më mirë.
Këto tetë shenja do t’ju ndihmojnë të kuptoni se pa marrë parasysh se çfarë dyshime keni, ju jeni një nënë e shkelqyer:

1. Ju dyshoni tek vetja
Zhvillimi i fëmijës suaj është i rëndësishëm për ju, kështu që dyshoni në aftësinë tuaj për ta mësuar dhe për te ndihmuar në rritjen e tij. Por ti gjithsesi bën gjithçka. Megjithëse nuk jeni të përsosur, ju e kuptoni se mund ta ndihmoni fëmijën tuaj të mësojë aftësi të rëndësishme dhe të kuptojë se çfarë është e drejtë dhe e gabuar.

2. Ju jeni e lodhur
Nëse ndiheni të lodhur ose të tronditur, kjo nuk është për shkak se ju nuk bëni mjaftueshëm. Ju shkoni përtej asaj që trupi juaj lejon për të bërë gjërat . Nëse jeni të lodhur, ju jeni një nënë e shkelqyer

3. Ju ndiqni intuitën tuaj
Mos mbytni veten me këshilla nga nënat e tjera që mendojnë se dinë të rritin më mirë fëmijët tuaj sesa ju. Ndiqni intuitën tuaj dhe bëni atë që thotë ndërgjegjja juaj qe është e drejtë.

4. Mësoni nga fëmijët tuaj
Fëmijët tanë mund të jenë mësuesit më të mençur. Një pafajësi e fëmijëve është diçka nga të cilën të gjithë mund të mësojmë. Nëse dëgjoni dhe mësoni nga fëmijët tuaj, jeni duke bërë një punë të mahnitshme.

5. Fëmijët tuaj hanë para se të hani ju
Sigurimi që fëmijët tuaj të kenë ngrene ushqim para se të uleni për të ngrënë mund të tingëlloje si një gjë e thjeshtë, por është një shenjë e pagabueshme e dashurisë.

6. Ju nuk i krahasoni fëmijët tuaj me të tjerët
Nëse e kuptoni se fëmija i fqinjit tuaj mësoi të ecë para jush, ju nuk mendoni se diçka është e gabuar. Ju e kuptoni se çdo fëmijë është unik dhe rritet me ritmin e vet. Ju i doni fëmijët tuaj për individualitetin e tyre.

7. Ju i disiplinoni fëmijët tuaj
Nuk je i verbër kur engjëlli yt i vogël bën diçka të gabuar. Ju e dini kur duhet të ndërhyni dhe disiplinoni fëmijën tuaj kur të jetë e nevojshme.
8. Ju ngushëlloni fëmijët tuaj

Fëmijët tuaj drejtohen tek ju kur kanë nevojë për një përqafim, pa marrë parasysh moshën ose situatën e tyre, nga një gërvishtje e vogël në një zemër të thyer. Ata ju besojnë dhe ju duan, dhe gjithmonë do.

Nëse mund të lidheni me të paktën një nga këto gjëra, atëherë relaksohuni, jeni një nënë e madhe! Mos harroni, ju jeni nëna e fëmijës suaj. Ju jeni unik dhe i pazëvendësueshëm. Askush per vec jush nuk mund të bëj një punë më të mirë në rritjen e fëmijëve tuaj.Burimi: familyshare
©gatuajshendetshem/e.v./

@include "";